De fleste mennesker har forbindelse til nettet til rådighed. Vi bruger bredbånd til at komme på online, læse aviser, se dokumentarer og alt muligt øvrigt.

Bredbåndsforbindelse er næsten ikke til at være uden nu om dage.

Det væsentligste ved en bredbåndsforbindelse er, at det er til at stole på. Bredbåndet er nødt til at være stabil, så du ikke skal undvære noget, fordi tilgangen til internettet ikke reagerer. Det er ligeledes essentielt, at internetforbindelsen er af høj hastighed. Det er rimelig forskelligt hvilken speed, man har brug for. Det er forskelligt, hvad man benytter sit bredbånd til. Er det eksempelvis mest af alt tjekke mails, behøver du ikke lige så hurtig bredbånd, som hvis du spiller nogle krævende spil online.

Der eksisterer adskillige firmaer der udbyder bredbånd bl.a. WAOO. Ved nogle har du desuden mulighed for at samle dit bredbånd, TV og mobiltelefoni samme sted. Det kan i de fleste tilfælde være en økonomisk fordel.

Har du været ved den samme bredsbåndudbyder og haft samme forbindelse i flere år, kan det blive fordelagtigt at undersøge den pris, du giver for din bredbåndsforbindelse. Hastigheden bliver hurtigere tit, og priserne falder over tid. Derfor er der en reel chance for, at du kan lande en bedre aftale i dag.

Dysten mellem udbyderne af bredbånd er hård, så mon ikke din nuværende bredbåndsudbyder gerne vil matche en mere fordelagtig pris, hvis du hører dem om det.

Der er variation mellem fiberbredbånd, bredbånd via kabel og mobilbredbånd.

Fibernet er det nyeste inden for bredbånd. Med fiberbredbånd ved du med sikkerhed, at din internethastighed hele tiden er ens. Fiberbredbånd kan nogle gange koste mere end de andre muligheder, men det kan godt betale sig at undersøge mulighederne herfor.

Kabelbredbånd er bredbånd via dit antennestik. Med bredbånd via kabel kan du både modtage fjernsyn og internet. Ulempen ved kabelinternet er, at det kan blive langsommere under stor belastning, hvis flere bruger det samtidig.

Mobil bredbånd. Mobil bredbånd er forbindelse til internettet, du kan tage med dig når du er væk hjemmefra. Mobil bredbånd virker over mobilnetværk. Du skal bare være i besiddelse af et simkort og en smartphone, tablet eller computer, og så kan du komme på internettet overalt. Det er på den måde meget let, men også lidt mere utilregneligt.

Mange mennesker vælger at have enten kabelbredbånd eller fiberbredbånd derhjemme, og så tager de deres mobile bredbånd med når de ikke er hjemme. Mobilbredbånd er som regel limiteret til et vist antal GB, og derfor er det ikke det allermest belejlige, når der skal streames film eller serier online.

Til gengæld er det rigtig nemt at tage med på farten, og man skal bruge navigator eller tjekke de sociale medier med mere i løbet af dagen.