Sidste år blev det sted, hvor jeg længe havde arbejdet tvunget til at lukke. Jeg stod derfor til min store overraskelse uden fast indtægt.

Det hele var virkelig svært. Jeg har aldrig været uden indtægt. Gudskelov har jeg fra jeg blev færdig med at studere været med i en a kasse. Det var min overlevelse, da jeg fra den ene dag til den anden blev ledig.

Jeg har engang imellem haft i tankerne, at det ikke gav mening at være med i en akasse. Jeg har jo ikke været
ledig før, men heldigivis var jeg fornuftig nok til at blive ved med at være medlem.

Da jeg til min store overraskelse var ledig blev det uden tvivl meget værdifuldt.

Arbejdsløsheds-kassen var behjælpelige med at få overblik over det økonomiske og alt det formelle, ligesom de bidrog til at lede efter mulige jobs, frembringesvar på opslag og cirriculum vitae. Det var faktisk ret overskueligt.

Det er svært at finde job i min branche. Af den grund var jeg afklaret med, at jeg ville være uden arbejde i et stykke tid. Finansielt ville det blive benhårdt, men det kunne godt gå. Jeg havde krav på arbejdsløshedsdagpenge som meldt ind i en arbejdsløsheds-kasse. På den måde var jeg forsikret pengemæssigt. Dagpenge er ikke det samme en fast løn, men jeg behøver ikke sælge min bil, og jeg går ikke sulten i seng. Det er det væsenligste for mig, og det er jeg absolut lettet over.

Der er jo rigelig arbejdsløshedskasser, og det mest betydningsfulde for mig er, at den der skulle hjælpe mig er væsentligt for min branche. De skal endvidere fremstå til at stole på. Glædeligvis følte jeg mig i trygge hænder.

Jeg kom til en håndfuld indledende besøg hos min akasse, og der var også lejlighed til at tilmelde sig til lærerige undervisning, hvor jeg blev en del mere oplyst om fx jobsøgningsstrategier.

En dag fik jeg en mail fra Krifa, som meddelte, at arbejdsløshedskassen havde et potentielt arbejde til mig. Jeg var begejstret.

Dagen efter var jeg til afklaringssamtale i virksomheden. Mødet forløb godt, og nogle dage efter oplyste de mig om, at de gerne ville ansætte mig.

Jeg nåede at være uden arbejde i fire måneder, og det er en stor glæde, at jeg atter har en fast indtægt. Jeg er henrykt for mine nye chefer.
Det er ikke en fornøjelse at stå arbejdsløs, og det er væsentligt betydningsfuldt at modtage den rigtige hjælp.

Jeg følte mig aldrig på bar bund af min arbejdsløsheds-kasse.
At kunne få dagpenge som medlem af en akasse blev helt sikkert min sikkerhed pengemæssigt. På den måde var jeg tilsikret pengemæssigt, og jeg blev aldrig nødt til at afskaffe de objekter, jeg holder af.